Site icon Vitez.ba

Zaražena još dva člana reprezentacije BiH: Odbijamo insinuacije neodgovornih pojedinaca

Pored Benjamina Burića, korona virusom su zaražena još dva člana reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je Rukometni savez BiH.

Pozitivne testove na Covid-19 dobili su trener golmana Mario Blažević i kondicioni trener Muris Đug. Medicinska služba rukometne reprezentacije BiH stavila je u izolaciju Burića i Blaževića, dok je profesor Đug upućen na kućno liječenje u Tuzlu.

Svi ostali reprezentativci i članovi delegacije dobili su negativne rezultate testiranja na Covid-19 i večeras se nastavljaju trenažne aktivnosti bh. tima.

Medicinska služba će redovno pratiti zdravstveno stanje reprezentacije, te će se nastaviti svakodnevna testiranja na prisustvo virusa Covid-19”, navodi se u objavi RSBiH.

“Rukometni savez Bosne i Hercegovine odbija insinuacije neodgovornih pojedinaca, koji od sinoć pokušavaju javnosti da predstave da su naša ranija testiranja bila neodgovorna i lažna. Ne bismo ni u kom slučaju dozvolili da dovodimo u pitanje bilo čije zdravlje u našem timu, kao ni u nekoj protivničkoj ekipi. U teškim i neizvjesnim vremenima zdravlje svih nas je na prvom mjestu i sva naša testiranja radila je ozbiljna i odgovorna, te jedna od najeminentnijih zdravstvenih institucija na našim prostorima Eurofarm Centar Poliklinka”, dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, današnja utakmica Croatia Cupa između Hrvatske i BiH otkazana je.

Exit mobile version