Site icon Vitez.ba

Stabilizovala se situacija na Aerodromu Tuzla: Okončali sve preusmjerene letove

S Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) jučer su poletjeli svi avioni koji su bili preusmjereni sa Sarajevskog aerodroma, a većina njih je kasnila zbog problema s informatičkim sistemom.

– Trenutno nemamo preusmjerenih letova s drugih aerodroma, kako odlaznih tako ni dolaznih. Sve što je preusmjereno u proteklom periodu, ukupno 11 dolaznih i 11 odlaznih letova, okončali smo sinoć – kaže vršilac dužnosti direktora MAT-a Halid Ahmetbegović.

Iz Tuzle su jutros uz minimalno kašnjenje poletjeli avioni Wizz Aira za Frankfurt i Memmingen, a tokom dana očekuju se i redovni letovi za Mulhouse, Berlin, Gothenburg i Billund.

– Hoće li biti još preusmjerenih linija ovisi od vremenskih uvjeta na drugim aerodromima. Ono što mogu reći je da je naše osoblje spremno da prihvati sve pereusmjerene letove. Kašnjenja se dešavaju na svim aerodromima, a ono što smo imali jučer, nije bilo u sferi naše odgovornosti jer naše osoblje ne može opslužiti let bez svih ulaznih podataka, a ukoliko ne radi informatički sistem potreban za to, let mora kasniti – dodao je Ahmetbegović.

Exit mobile version