Site icon Vitez.ba

Šemsudin Mehmedović: Neko se u Crnoj Gori mora izviniti za ovo i snositi posljedice

Šemsudin Mehmedović, zastupnik (Naprijed) u Parlamentu Bosne i Hercegovine, izjavio je danas, 28. februara, kako je jučerašnja posjeta Milorada Dodika Crnoj Gori, uoči političkog sastanka u Mostaru, bila “poruka da pregovori za Europsku uniju mogu ići naprijed samo ako budu u interesu ‘srpskog sveta’”.

“Posjeta Dodika predsjedniku Skuštine Crne Gore Andriji Mandiću i Crnoj Gori uoči sastanka u Mostaru je poruka da Dodik ne prihvata rezultate pregovora unutar BiH koji neće biti u interesu srpskog sveta”, naveo je Mehmedović, dodajući kako “sad vidimo kako to srpski svet već funkcioniše u stvarnosti”.

Crna Gora je, nastavio je on, “s jednim predsjednikom eniteta razgovarala o državnim temama, državnim relacijama i nacionalnim hegemonističkim ciljevima, što je neprihvatljivo”.

Neko se u Crnoj Gori mora izviniti za to i snositi posljedice. Ovo je težak udar iz Crne Gore na BiH i povratak na devedesete kad je Crna Gora bila uz Miloševića. Ministarstvo vanjskih poslova mora snažno protestirati, uputiti Crnoj Gori demarš!

Dodik je prije sastanka u Mostaru rekao da poziva da se interesi tri naroda BiH stave ispred tuđih geopolitičkih interesa, a upravo Dodik zastupa geopolitičke interese Srbije i Rusije. Užasno je što Trojka nije pozvala Dodika da se odrekne geopolitičkih interesa Srbije i Rusije”, zaključio je Mehmedović.

Exit mobile version