Site icon Vitez.ba

Očekuje se imenovanje Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a: Predstojeća sjednica Vlade FBiH donosi konačno rješenje

Na predstojećoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja se očekuje ovoga tjedna, konačno bi trebalo biti okončano pitanje imenovanja direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Prema riječima člana Upravnog odbora (UO) KCUS-a, Dragana Stevanovića, očekuje se imenovanje prvoplasiranog kandidata, Ismeta Gavrankapetanovića.

Stevanović je za Klix.ba potvrdio da je UO KCUS-a ispunio zahtjev Vlade Federacije Bosne i Hercegovine te dostavio prepravljeni zahtjev koji traži prethodnu saglasnost Vlade za imenovanje, umjesto naknadne.

Ovo znači da bi nakon više od tri mjeseca KCUS trebao dobiti novog generalnog direktora. Procedura imenovanja protekla je neočekivano sporo, nakon što je federalni ministar zdravstva, Nediljko Rimac, odbio dati saglasnost za imenovanje Ismetu Gavrankapetanoviću.

Iz UO KCUS-a su nakon posljednje sjednice potvrdili da su pregledali dokumentaciju koju su dostavili Ekonomski fakultet u Sarajevu i Ministarstvo nauke, visokog obrazovanja i mladih te zaključili da “predloženi kandidat ispunjava sve uslove javnog konkursa.”

Nakon smjene Sebije Izetbegović s čela ove zdravstvene ustanove, poziciju vršitelja dužnosti direktora trenutno obnaša Alen Pilav.

Exit mobile version