Vitez.ba

Na Vilsonovom šetalištu besplatno klizanje košta 3,5 KM

Arslan Dučić podnosi krivične prijave

Posjetioci klizališta na Vilsonovom šetalištu iznenađeni su cijenom, jer je bilo najavljeno da će klizalište biti besplatno. Međutim, termin klizanja košta 3,5 KM koliko košta i unajmljivanje klizaljki za jedno dijete.

– Izvela sam troje djece na sat vremena klizanja i platila 21 KM. Mislila sam da je klizalište besplatno, bar je tako bilo najavljeno, rekla nam je jedna stanovnica Novog Sarajeva.  I do Arslana Dučića, vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo su došle ove informacije. 

– Svi koji imate račun ili neku priznanicu da ste platili klizanje na Vilsu, molim vas da mi se javite u inbox. Općina Novo Sarajevo finansira projekat Zima na Vilsu u vrijednosti od 100 000 KM. To podrazumijeva postavljanje ledene plohe i besplatno klizanje za naše sugrađane. Sredstva su dodjeljenja istom čovjeku koji je dobio i 400 000 KM za nabavku ukrasa za Vils u vrijednosti 4.700 KM po komadu.

Prethodnih dana su se brojni sugrađani žalili kako su platili klizanje 3,5 KM po satu i klizaljke 3,5KM po paru. Da nešto dobro ne štima, te da se pogoduje privatniku da zaradi od javnog interesa pokazuje i historija editovanja posta Općine Novo Sarajevo. Jednom su napisali da je besplatno klizanje 01.01.

– 31.01. pa su na kraju došli očigledno do računice koja je za 30 dana manja od 05.01. do 07.03. Nije problem kad se iz džepa građana plaća. U narednim danima ću tužilaštvu KS dostaviti prijavu protiv vlasnika objekta, načelnika,  pomoćnika načelnika i drugih lica zbog ove dvije javne nabavke, jer se radi o nedomaćinskom poslovanju i sukobu interesa, zaključio je Dučić.

Exit mobile version