Site icon Vitez.ba

Na Grbavici nepopularan rezultat: Bez golova na poluvremenu meča Željezničar – Velež

U okviru 24. kola WWin lige Bosne i Hercegovine igraju Željezničar i Velež. Nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0.

Gosti su krenuli ofanizno od prve minute. Tako je odmah zaprijetio Haskić u 3. minuti kada je probio preko desne starne, ali je odbrana Plavih otklonila opsanost.

Uzvratio je Krpić u 11. minuti, ali glavom prebacuje gol Rođenih. Samo nekoliko trenutaka poslije Radovac je pokušao uposliti Boljevića, ipak dobro je intervenisao golman gostiju Hadžikić.

U 20. minuti Edo Vahabeović je zbog povrede mora napustiti teren, a trener Veleža se odlučio da ubaci – Dinu Halilovića. Igrao se 22. minut kada je Amoah stigao jednu nezgodnu loptu, ubacio u šesnaesterac Mostaraca, ali nije bio niko u plavom dresu u šesnaestercu Veleža. U 24.minuti žuti karton je dobio Marin Galić, igrač Željezničara.

Osam minuta poslije požutio je i Samir Radovac. Samo minut poslije u sjajnoj prilici je bio upravo Radovac, ali Hadžikić sjajno interveniše. Svoj šut u 36. minuti oprobao je Drljo, ali je bio neprecizan.

U 40. minuti jedan prekid s lijeve strane izveo je Boljević, ali je lopta prošla pored stative. Ostalo je nepopularnih 0:0.

Standings provided by Sofascore
Exit mobile version