Site icon Vitez.ba

Majka Dejana Dragijevića pozvana na saslušanje: Iskoristit ću pravo da ne svjedočim

Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić i supruga Radoslava Dragijevića osumnjičenog za pomaganje pri skrivanju tijela djevojčice, iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u tužilaštvu.

Ona ima to pravo kao najbliži srodnik osumnjičenih.

“Svjedok Svetlana Dragijević je privilegovan svjedok u odnosu na Radoslava Dragijevića koji joj je suprug i sina Dejana Dragijevića. Iskoristila je svoje pravo da ne svjedoči”, rekao je advokat Nebojša Živanović.

Kako javlja Telegraf, danas će biti saslušana još dva svjedoka, dok je za sutra u tužilaštvo pozvano njih još nekoliko.

Tri člana porodice Dragijević su uhapšena zbog ubistva dvogodišnje djevojčice, ali je Svetlanin mlađi sin Dalibor preminuo u pritvoru od srčanog udara nepunih 48 sati nakon hapšenja.

Podsjetimo, Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se tijelom neprekidno traga već 12 dana, a kako je Telegraf nezvanično saznao, uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko vještačenje.

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP “Vodovod”, su tog 26. marta, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmjestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Exit mobile version