Site icon Vitez.ba

Klis pred Croatia Cup: Biće to za nas dobre provjere, pokazat će nam gdje smo trenutno

Mladi 21-godišnji Edin Klis od ove sezone igra za ekipu Zagreba, s kojom se takmiči i u Ligi prvaka.

Klis je jedna od glavnih uzdanica i u reprezentaciji BiH, s kojom se on trenutno sprema za nastup na Evropskom prvenstvu. Osvrnuo se Klis prvo na proteklu polusezonu u Zagrebu.

Pa što se mene tiče bio je to debi iz snova. Liga prvaka, PPD Zagreb, evropska takmičenja i ja sam prezadovoljan. Mislim da će mi ova godina posebno pomoći u karijeri. Puno treniram, trudim se i želim dati maksimum gdje god da budem”, istakao je Klis na početku za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

“Prezadovoljan sam pripremama. Dobro treniramo i svaki dan smo tu zajedno. Ekipa je dobra i uigravamo se, imamo taktički dio i dio fizičke pripreme. Sve je dobro uklopljeno i mislim da ćemo to dokazati na utakmicama”, dodao je on.

Potom je govorio o predstojećem Croatia Cupu, gdje BiH igra s Rusijom i HRvatskom.

“To su jako dobre ekipe s puno velikih imena koja igraju u najvećim klubovima. Biće to za nas dobra, dobra priprema i pokazat će nam gdje smo trenutno – da li treba nešto još poboljšati ili ćemo otići zadovoljni s turnira”, zaključio je Klis.

Zmajeve 6. i 7. januara očekuje učešće na Croatia Cupu u Osijeku, gdje će odmjeriti snage s Rusijom i Hrvatskom, a 13. januara počinje Evropsko prvenstvo na kojem će igrati u grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom.

Exit mobile version