Od srijede pa do kraja mjeseca na čitavom prostoru naše zemlje izgledna je kiša, koja bi naročito na jugu zemlje mogla biti vrlo izražena. Manje količine padavina prognoziraju se u centralnim i sjeveroistočnim područjima, gdje bi naprimjer u četvrtak mogle i potpuno izostati.

Umjereno jugo će uvjetovati nešto više temperature u odnosu na prosjek za ovo doba godine. Minimalne temperature zraka varirat će od 12°C do 18°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 16°C do 22°C. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje i do 24°C.

Stabilizacija vremenskih prilika i pad temperature zraka prognozira se početkom novembra. Pojava slabog mraza (02. i 03. novembar) je moguća. Stabilno vrijeme prema sadašnjim pokazateljima neće se dugo zadržati jer se već od 05.11. očekuju nove padavine. Jutarnje temperature kretat će se između 2°C do 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 8°C do 14°C, u Hercegovini do 16°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod u prognozi vremena do 6. novembra.