Site icon Vitez.ba

I danas će biti pakleno vruće: Na snazi je narandžasti meteoalarm

Poslije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 14 stupnjeva, Sokolac 17, Ivan-sedlo 18, Bugojno 19, Prijedor i Srebrenica 20, Livno 21, Bihać, Drvar, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 22, Banja Luka, Doboj, Zenica i Zvornik 23, Grude 24, Mostar i Trebinje 25, Bijeljina 26, Gradačac 27 stupnjeva.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab jugozapadni. Na sjeveru Bosne vjetar prije podne sjeverni i sjeverozapadni, a poslije podne u skretanju na istočni. Najviša dnevna temperatura od 33 do 39 stupnjeva.

U Sarajevu sunčano. Poslije podne je moguć lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 35 stupnjeva.

Zbog visokoh dnevnih temperatura i vrijednosti UV indeksa i danas je na snazi narandžasti meteoalarm na području cijele BiH.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 34 do 40 stupnjeva. Za vikend također sunčano. U subotu su prije podne mogući lokalni pljuskovi u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stupnjeva.

U nedjelju također vruće – jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 31 do 36, na jugu do 39 stupnjeva.

 

Exit mobile version