Site icon Vitez.ba

(FOTO) Teška nesreća na Karauli, ogromna gužva na magistralnom putu

Zbog saobraćajne nezgode, od 08:50 sati obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-18 Kladanj-Olovo (u mjestu Kovačići) potvrdili su iz Bihamka.

Uviđaj obavljaju pripadnici MUP-a TK, a saobraćaj je potpuno obustavljen

U nesreći su učestvovala dva putnička automobila.

Kako javljaju čitatelji portala Crna-Hronika formirana je velika kolona automobila a saobraćaj se odvija naizmjenično.

Ostale informacije iz saobraćaja

U toku je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u Hotonju (Sarajevo-Vogošća), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Vrlo brzo očekujemo završetak ovog uviđaja i normalizaciju saobraćaja.

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Tokom dana, zbog temperaturnih promjena, upozoravamo na odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina (na području Balatuna), a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćaju. Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Bosanska Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Bosanska Gradiška, također je izmijenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Exit mobile version