Site icon Vitez.ba

Cibona reagovala na nevjerovatnu izjavu trenera Mornara: Ovo je presedan u sportskom svijetu

Trener Mornara iz Bara Mihailo Pavićević je nedavno dao zanimljivu izjavu, u kojoj je rekao da bi mladi košarkaš Cibone Lovro Gnjidić, kad bi bio u Mornaru, već imao ponude euroligaša koji bi se otimali za njega.

Nije to prošlo neopaženo ni u Zagrebu, gdje su se čelnici Cibone žestoko uvrijedili.

“Da je Gnjidić došao u Mornar, uvjeravam vas da bi se za njega sada već otimali euroligaši. Žao mi je da jedan mladi talenat ovako propada u Ciboni”, kazao je Pavićević, a brzo je reagovala Cibona.

Iz zagrebačkog kluba su na ove riječi reagovali saopštenjem koje prenosimo u nastavku:

“Navedena izjava koju smatramo iznimno nesportskom i zlonamjernom, a koja je i svojevrsni presedan u košarkaškom i sportskom svijetu, prije svega najviše govori o osobi koja ju je izrekla. Takve teze, koje su deplasirane i netačne, očito imaju za cilj negativno da utiču na atmosferu u i oko kluba. Iako možemo samo da nagađamo povod i razlog takvog nastupa, možemo jasno reći kako su takvi neprimjereni javni istupi samo osnažili naš kolektiv i potvrdili ispravnost odluke Lovra Gnjidića da nastavi da razvija svoju karijeru u KK Cibona.

Vođstvo KK Cibona čini i radiće sve kako bi zaštitila svoje igrače, stručni štab i čitavi Klub te će nastaviti da vidi sportsku politiku koja je usmjerena na razvoj mladih igrača. Lovro Gnjidić svojim je nastupima u KK Cibona potvrdio vlastiti sportski i ljudski kvalitet, a potvrdu igračkog razvoja dobio je izborivši se za mjesto u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji upravo kao igrač našeg kluba.

KK Cibona kao istinski sportski i košarkaški brend nije i neće, a bez da je prethodno prozvana, komentarisati druge klubove i igrače istih. Navedeno smatramo osnovom sportske kulture i fer-pleja te se nadamo kako će se na isti način odnositi i svi drugi subjekti u cilju zaštite našeg sporta”, stoji u saopštenju Cibone.

Exit mobile version