– Selektor U-15 mora biti Srbin, selektor U-17 mora biti Bošnjak, selektor U-19 mora biti Srbin. I tako je određeno. Jedino što šaraju je u A reprezentaciji pa je bio malo Baka, malo Petev pa su tu neki Bošnjaci. To su stvarni problemi fudbala u BiH. Ovo je posljedica što smo večeras vidjeli. Pozicija na tabeli, poraz od Luksemburga, Islanda, Slovačke posljedice su svega toga, treba uzroke rješavati – kazao je Dogan.

Selektor U-15 reprezentacije BiH je Čedomir Ćulum, U-17 selekcije Admir Raščić, sin Muhidina Raščića, člana Izvršnog odbora FSBiH, U-19 reprezentacije Dubravko Orlović, selektor U-21 Igor Janković.

Nacionalni ključ prisutan je i kod formiranja stručnog štaba Zmajeva. To je javna tajna, a nedavno je sve pred kamerama obznanio i Mario Ivanković, koji je iz juniorske reprezentacije prekomandovan u A tim.

– Jedna iznenadna odluka. Napuštam mladu selekciju. Mislim, nema tu tajne. Uvijek ide u nas sve po nekom nacionalnom ključu. Mene je zapalo da sam ispred Hrvata praktički ušao – kazao je Ivanković za Arena Sport.